Відбувся семінар-тренінг «Реалізація діяльнісного підходу в соціальній і здоров’язбережувальній освітній галузі»

16 лютого 2022 року відбувся семінар-тренінг «Реалізація діяльнісного підходу в соціальній і здоров’язбережувальній освітній галузі» для педагогів ЗЗСО. У семінарі-тренінгу взяли участь 123 педагоги. Захід проводився в онлайн-форматі за участю Ірини Звоник та Яни Клікушиної, представників ключового імплементаційного партнера МОН України з упровадження реформи НУШ – The LEGO Foundation. 

З вітальною промовою до учасників звернулась Тетяна Глотова, методист кафедри управління освітою Луганського ОІППО, яка наголосила на тому, що новий державний стандарт ґрунтується на засадах особистісно зорієнтованого, компетентнісного й діяльнісного підходів, які реалізовані в освітніх галузях і відображені в результативних складниках змісту освіти.

Тренерки освітніх ініціатив The LEGO Foundation в Україні репрезентували панораму діяльності The LEGO Foundation; вони акцентували увагу на нагальності трансформаційних змін у системі освіти України, пріоритетності застосування діяльнісного підходу в професійній практиці кожного педагога.

За допомогою інтерактивних вправ було надано інформацію щодо психологічних аспектів впливу гри на розвиток дитини, характеристик ігрового досвіду навчання, переваг діяльнісного підходу в процесі набуття знань.