Освітяни Луганщини вчились застосовувати 3D-моделювання на уроках

У межах обласного онлайн-марафону «Серпневі зустрічі для педагогічних працівників Луганщини» 11 серпня 2022 року відбувся семінар-тренінг «Tinkercad. Основи 3D-моделювання на уроках природничої та технологічної освітніх галузей у Новій українській школі».

Навчання проводила Анна Степаненко, старший викладач кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання Луганського ОІППО. Метою семінару-тренінгу стало формування ключових компетентностей засобами 3D-моделювання, а саме: пізнавальної – ознайомлення з методами побудови інформаційних моделей, загальними принципами розв’язування задач за допомогою комп’ютера з використанням програмного забезпечення (Tinkercad); практичної – оволодіння навичками використання прикладного програмного забезпечення для виконання практичних завдань, формування практичних навичок використання засобів сучасних інформаційних технологій.

Використання новітніх технологій візуалізації в освітньому процесі є надзвичайно важливим нині. Оскільки використання комп’ютера ввійшло в повсякденне життя сучасної людини, зокрема й школяра, то актуальною постає проблема візуалізації матеріалів засобами інформаційно-комунікаційних технологій. Комп’ютерна візуалізація, зокрема технології 3D, відкривають нові перспективи в процесі моделювання об'єктів, оскільки будь-яка модель може бути створена у віртуальному просторі та наочно візуалізована з фотореалістичною достовірністю і відтворенням матеріалів, структур, світла й тіні. Візуалізація об’єктів і процесів  відіграє важливу роль у сучасному світі, тому актуальним є введення 3D-моделювання в освітній процес.

На семінарі-тренінгу слухачі ознайомилися з поняттям 3D-моделювання та сервісами, які можуть забезпечити створення та опрацювання 3D-моделей; навчились працювати з елементами інтерфейсу й панелями інструментів середовища TinkerCAD, а також розробили власні 3D-моделі.

Захід відбувся в теплій та дружній атмосфері.