Відбувся семінар-тренінг «Онлайн-інструменти для інтерактивного наповнення уроків в умовах дистанційного навчання»

У межах обласного онлайн-марафону «Серпневі зустрічі для педагогічних працівників Луганщини»  10–11 серпня 2022 року відбувся семінар-тренінг «Онлайн-інструменти для інтерактивного наповнення уроків в умовах дистанційного навчання».

Спікери заходу – Яна Чернишова та Інна Шахно, методисти кафедри педагогіки та психології Луганського ОІППО.

Під час заходу педагоги обговорили актуальні питання організації освітнього процесу в умовах дистанційного та змішаного навчання, обмінялись досвідом щодо застосування на практиці цифрових інструментів та онлайн-сервісів.

У роботі семінару-тренінгу взяли участь 107 педагогів Луганщини. Під час групової роботи освітяни розглянули можливості використання онлайн-інструментів та ресурсів, які дозволяють забезпечити ефективну співпрацю під час організації дистанційного та змішаного навчання (віртуальна стіна Padlet, дошки Linoit, Flinga, інтерактивні презентації Mentimeter, Canva, а також додатки Google (GDrawings, GDocs, Jamboard)).

Педагоги опрацювали етапи та напрями співробітництва з використанням онлайн-сервісів, здійснили огляд вебінструментів та обговорили приклади їх застосування на всіх етапах навчання.

Під час практичних вправ педагоги продемонстровали ефективну взаємодію. Захід відбувся в дружній і творчій атмосфері.