Відбулись онлайн-тренінги «Ресурси ОДГ / ОПЛ: сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни»

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО 11–12 березня 2024 року відбулись онлайн-тренінги «Ресурси ОДГ / ОПЛ: сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни».

До навчання долучились директори й заступники директорів ЗЗСО, а також педагогічні працівники закладів дошкільної освіти.

Заходи провели Ольга Кечик, завідувач кафедри педагогіки та психології Луганського ОІППО, кандидат педагогічних наук, Віта Байдик, доцент кафедри педагогіки та психології Луганського ОІППО, кандидат психологічних наук, доцент, та Катерина Андреєва, методист кафедри педагогіки та психології Луганського ОІППО.

Під час тренінгу були розкриті такі питання:

  • можливості використання ресурсів освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ / ОПЛ) для знайомства й розвитку дружньої атмосфери в дитячій спільноті;
  • дослідження прав людини і прав дитини;
  • багатоманітність та сприйняття інших;
  • погодження спільних правил і конструктивного вирішення конфліктів;
  • формування навичок, необхідних для здійснення навчання педагогічних працівників з використання ресурсів ОДГ / ОПЛ щодо розвитку дружньої взаємодії в дитячих спільнотах задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни.

У межах тренінгів для учасників провели спеціальний практикум, на якому розглянули психологічні аспекти інтеграції в дитячу спільноту дітей, які опинилися в умовах війни, та взаємодії педагогів з їхніми батьками чи представниками.

Учасники заходу мали можливість ознайомитися з ресурсами освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини. Ці ресурси можна використовувати  задля сприяння інтеграції дітей у дитячі колективи в умовах  війни.