Відбувся обласний семінар-тренінг «Штучний інтелект в освіті: віртуальний асистент сучасного вчителя НУШ»

Відповідно до плану роботи Луганського ОІППО 22 січня 2024 року відбувся обласний семінар-тренінг «Штучний інтелект в освіті: віртуальний асистент сучасного вчителя НУШ».

Модератор заходу – Інна Шахно, методист кафедри природничо-наукових дисциплін та методики їх викладання. До участі в семінарі долучились 92 педагоги: учителі інформатики закладів загальної середньої освіти, педагоги пілотних шкіл Луганщини та педагогічні працівники, які цікавляться сучасними тенденціями розвитку освіти.

Наталія Жовта, ЗДНВДР, учитель інформатики Бутівського ліцею, представила новаторський підхід до організації сучасних уроків та заходів з використанням технологій штучного інтелекту «ChatGPT». Педагог на прикладах продемонструвала алгоритм створення запитів до чату, що ШІ може бути використаний як потужний генератор ідей для ефективної підготовки, організації і проведення освітніх заходів та уроків.

Учитель інформатики Лисичанського ліцею № 27  Світлана Сичова поділилась ідеями використання комп'ютерної графіки для візуалізації навчання за допомогою платформи «D-ID». У своїй презентації вона підкреслила переваги використання графіки в навчальному процесі, указала на її роль у створенні живих та динамічних уроків, які стимулюють інтерес до навчання та розвивають креативне мислення.

Сучасна освіта продовжує впроваджувати інновації і в цьому контексті важливим кроком уперед є використання технологій штучного інтелекту в педагогіці. Учитель інформатики Рубіжанської загальноосвітньої школи № 9  Дмитро Чакмін провів огляд інструментів для розробки вікторин і тестів, використовуючи технології штучного інтелекту за допомогою Quizizz. У своїй презентації він розкрив можливості цього інноваційного інструменту та підкреслив, як ШІ може покращити процес оцінювання та зробити навчання більш інтерактивним та захоплюючим для учнів.

Учитель інформатики Лисичанського ліцею № 6 Ганна Коняхіна здивувала інноваційними підходами до навчання; вона представила концептуальну дошку «Heuristi», яка дозволяє створювати відкриті простори для обміну інформацією та ідеями, та платформу «Eli5», що впроваджує технології штучного інтелекту для пояснення складних концепцій у доступний та цікавий спосіб. Під час презентації вона розповіла, як ці інструменти можуть збагатити навчальний процес та підтримати розвиток креативного мислення учнів.

Наталія Митрофанова, учитель початкових класів Лисичанського ліцею № 14, репрезентувала тему «Ефективні уроки з потужністю штучного інтелекту: інтерактивні відеоматеріали на YouTube». Педагог висвітлила питання використання інтерактивних відеоматеріалів на YouTube для залучення уваги та створення цікавих уроків. Учитель також ознайомила освітян із платформою для обробки відео «Twee App». Цей інструмент дозволяє не лише створювати високоякісний контент, але й робити процес навчання більш інтерактивним та насиченим.

Педагоги висловили  вдячність за надані можливості та засоби, які дозволяють розширювати горизонти навчання та робити уроки більш цікавими й доступними для учнів. Ці інноваційні практики підтримують не лише розвиток технологій в освіті, але й активно сприяють виробленню креативного мислення та підготовці учнів до вимог сучасного світу.

Долучайтеся до інноваційного руху, щоб зробити навчання більш захопливим та ефективним для молодого покоління!

Більш докладно ознайомитись із матеріалами  семінару можна за посиланням…

Презентація «Нейромережі під час уроку»