Завершено серію тренінгів «Оцінювання в НУШ»

26, 29 та 30 січня 2024 року була проведена серія тренінгів із навчання керівників та педагогів ЗЗСО, які забезпечують та будуть забезпечувати реалізацію Державного стандарту базової середньої освіти у 2023/2024 навчальному році в 5–6-х та 7-х класах НУШ.

Тренінги були об’єднані темою «Методика розроблення критеріїв оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти».

Заходи провела Валентина Мартинова, методист кафедри педагогіки та психології Луганського ОІППО, сертифікований тренер з оцінювання.

Навчання відбулось на платформі «Zoom» у форматі онлайн-конференцій.

У тренінгових навчаннях з питань розроблення критеріїв у НУШ узяли участь освітяни всіх освітніх галузей закладів освіти Луганщини.

Під час роботи увага педагогів була зосереджена на рекомендаціях щодо оцінювання навчальних досягнень учнів 5–6 класів, які здобувають освіту відповідно до нового Державного стандарту базової середньої освіти (наказ Міністерства освіти і науки України від 01 квітня 2022 р. № 289). Відповідно до зазначеного документа критерії оцінювання за предметами або освітніми галузями розробляються відповідно до загальних критеріїв оцінювання з урахуванням характеристик груп загальних результатів відповідної галузі.

Були розглянуті етапи підготовки до розроблення критеріїв оцінювання на уроках у базовій середній школі, опрацьовувались навички пошуку дескрипторів та створення чеклистів з критеріями оцінювання до предметів різних освітніх галузей. 

Дякуємо учасникам тренінгу за активну та результативну роботу!

До зустрічі на нових тренінгах!